Никой не иска самолетна линия София - Скопие, само Кирил Петров я иска. Въпросът ми е коя е точно компанията, кой е точно превозвачът, който ще осигури тази линия. От нея няма в момента няма никакъв икономически смисъл. Фалкона ли ще лети всяка седмица по нея, или може да се субисидира по линия от държавния бюджет. Това каза нервно депутатът от ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

Нищо ново не видяхме на срещата между премиерите на България и Северна Македония днес в Скопие, освен нотата, която бе договорена по времето на правителството на ГЕРБ. Не чухме нищо по въпросите от историческо значение между двете страни, за правата на българите в Северна Македония, затова кога ще бъдат отворени досиетата на пострадалите българи, не чухме нищо за въпроса кога ще бъдат променени учебниците, как точно ще се действа с езика на омразата и кога ще бъде премахнат. Тези въпроси трябва да бъдат решавани между двете страни и това няма да стане с комисиите, които са апропо същите, които бяха договорени още навремето. Нищо особено не се получи с комисиите тогава, защото македонската страна ги блокирваше. Предстои да видим как новото правителство на Северна Македония ще работи, дали по начина, по окйто бяха предните, и на Зоран Заев, и на правителствата преди него, коментира бившият външен министър. И той с амнезия, че по поставените въпроси и ГЕРБ не е предвижил проблемите и със милиметър напред.

„Премиерът трябва да си даде сметка, че подходът на Скопие няма да се промени“, коментира Митов, като посочи, че РСМ се опитва да притиска България с лобистки методи.