„Булгаргаз” е обект на безпрецедентна и непочиваща на факти атака и дезинформационна кампания”. Това обявиха от дружеството в позиция до медиите, където определят обвиненията към дружеството като „напълно голословни и неотговарящи на истината”.

От там обясняват още, че нападките срещу компанията са излезли извън пределите на нормалната обществена дискусия и преминават границата на некомпетентността до степен, в която създават съмнения за злонамереност.

„С действията си в периода от 2015 г. досега, „Булгаргаз“ ЕАД доказа, че служи изцяло на обществото, работи в интерес на своя собственик - българската държава, както и изцяло в полза на своите клиенти – българската индустрия, топлофикационни дружества и газоразпределителни предприятия”, твърдят от компанията.

„Категорично не отговарят на истината твърденията, че „Булгаргаз“ ЕАД изнася в Румъния евтиния газ от хранилището в Чирен, вместо да предоставя тези количества на регулирания пазар в България“, пише още в позицията като отговор на обвиненията от страна на финансовия министър Асен Василев преди дни, че "Булгаргаз" изнася евтения газ от Чирен.

Цялата позиция на „Булгаргаз“ можете да прочетете тук.

„Булгаргаз“ стана обект на критики и нападки заради вноса и износ на газ, особено след шоковото поскъпване на цената на газа. Дружеството бе обвинено, че работи не за България, а за друга страна. Експерти призоваха ДАНС да извика на разпит шефа на „Булгаргаз“ Николай Павлов. Вчера пък депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев обяви, че ДБ ще поискат оставката му.