Транспортното министерство в Република Северна Македония отнема лиценза на фирмата-превозвач - “Беса Транс”, чийто автобус катастрофира на АМ “Струма”. При тежкия инцидент загинаха 45 души, сред които и 12 деца. Едва седем се спасиха. Причината за отнемането на лиценза са липсващите за изгорелия автобус документи.

По-рано днес стана ясно, че изгорялото превозно средство не е разполагало с лиценз за международен превоз. Освен него, компанията разполага с още три автобуса. След случилото се вчера на АМ “Струма” офисите на “Беса Транс” затвориха, а от компанията дълго време не даваха коментар. В момента настояват да не се спекулира със случилото се.

Фаталният автобус не е в базата данни на транспортното министерство в Скопие. Пред bTV транспортният министър Благой Бочварски заяви, че няма представа защо три от автобусите са минали границата със Северна Македония, каквито информации се появиха. Той коментира, че тепърва ще се уточнява кога автобусите са минавали граничен контрол, както и каква е причината да изостане на един от тях. Фаталният автобус не е в базата данни на транспортното министерство в Скопие. Благой Бочварски уточни, че автобусът е бил технически изправен – регистриран е 2007 година с валиден технически преглед и валидна регистрация.

Данни за предишни нарушения от страна на “Беса Транс” няма.