Бойко Борисов се включи на живо от Басарбовски манастир "Св. Димитър".

"Искам да кажа "добре дошли" на всички, които са живи и здрави, разбира се. В днешно време това е голяма ценност. Не че преди не е била. Искам да видите колко е хубав манастира, какво сме направили. Въпреки смирението, въпреки това, което вчера направихме - на предложението да се обединим около живота и здравето на хората, във войната срещу епидемията, ми беше отговорено, че едва ли не не се интересуват от мен. Но аз се интересувам от Радев. Като едноличен господар на държавата и ръководещ и привикващ министри и кметове. Той се опитва да вменява и вина", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Борисов показа ампула от ваксина срещу COVID-19, чиито срок на годност е 30 септември, като заяви, че с разрешение на ЕК, срокът на препарата на "Пфайзер" се е удължил до декември.

"Претенцията ми към Радев и министъра, трудно ми е да го нарека министър на здравеопазването, тъй като той трябва да е министър на болестта и смъртта. Киселото мляко в магазина, когато му изтече срокът на годност, магазинерите му намаляват цената. Да, може да е малко по-вкиснато, но е безвредно и хората го изяждат на по-ниска цена. Когато спрях ваксината на "АстраЗенека", се обяснявах от сутрин до вечер. Обяснявах, че това е най-евтината ваксина и сме я поръчали в големи количества, за да спестим парите на данъкоплатците. Като даде дефекти, ние я спряхме, отидохме в Европа, срещата бе във Виена, и изведнъж в България дойдоха 3 млн. ваксини. Ние предупреждавахме, че ще дойде момент, в който ще се наложи да се бракуват ваксини. И вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: "Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията". Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: "Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие". Сиреч - мафията говори", заяви Борисов и допълни: "Един и същи човек. Но или едното е вярно, или другото е вярно".

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ваксините с изтекъл срок били безвредни, но не се знаело колко са ефикасни. Сега нямало кой да го обясни.

"Що се отнася до хубавите ваксини, пресните, те вече са в Норвегия, поставени на норвежците. Те бяха продадени от Кацаров със съдействието на парламентарните сили, които подкрепят този човек. Това са фактите", каза още Борисов и заяви, че правителството е изтеглило още един заем от 500 млн, който не е бил отразен.

"Българите вече може само Господ да ни спаси", заяви бившият премиер.