БСП стои добре в момента и показа, че може да взема мъдри решения, каза на брифинг пред журналисти водачът на листата на Коалиция „БСП за България” в Бургаски регион Петър Кънев. Той представи лицата от листата пред шатрата на партията, която се намира до Часовника в центъра в Бургас.

„За трети път тази година се събираме на това място и за трети път откриваме кампанията. Има едно сигурно нещо - че тази година четвърти път няма да има, говоря за тази година. Представяме една интересна, обновена листа. Днес от първата петица само Тодор Байчев го няма тук, защото е в София”, каза Петър Кънев. Той добави, че тяхната кампания всъщност вече е започнала.

„От седмица обикаляме и имаме срещи с много хора. Те са адски уморени от политическата блъсканица, от този политически олигофренизъм да се борим и да се блъскаме едни други, и питат кога ще има правителство, кога ще има работеща държавна администрация. Това е основната тема”, добави Кънев. Той бе категоричен, че БСП в момента стои добре.

„Показваме, че действително една над стогодишна партия може да взема мъдри решения. Мисля, че е ясно, че следващ кабинет без БСП не може да има. Оттук-нататък разчитаме на мъдрото поведение на нашата партия при водене на коалиционни разговори за съставяме на ново правителство”, завърши Кънев.

Той даде думата на втория в листата Станимир Баев, който е зам-директор на Математическата гимназия в Бургас.

„Темите, от които се интересуват хората, с които се срещаме, освен, свързани с икономическата, политическата и пандемичната криза са, съвсем битови – за инфраструктурата и социалното неравенство, което става все по-голямо в държавата. Основната насока на БСП като лява партия е справянето с него и предприемане на спешни мерки за преодоляване на кризата в страната. Надявам се на широко представителство на БСП в следващия парламент”, каза Баев.