От разговорите, които съм водил - става въпрос за една интрига, която не бих коментирал точно как се е получила. Действително човекът е имал контакт, отговарял е на някакви хора, но дали е участвал - не мога да кажа, но по-скоро не. Това каза служебният премиер Стефан Янев по повод участието на зам. областния управител на Бургас Асен Бонджев в протеста срещу мерките на здравното министерство срещу Ковид, които се провеждат два дни в Бургас.

Припомняме, че още вчера Бонджев слезе при протестиращите, които отричат пандемията, ваксината и изобщо наличието на Ковид. Ръководител на протеста бяха Звезделина Каравелова и Виктория Върбанова - представители на партия "Възраждане", но в акцията им участваха и лица от ОЗБГ. След като протестираха пред РЗИ, те затвориха бул. „Христо Ботев“, движейки се до Областна управа. Там Бонджев слезе долу, като беше посрещнат от Върбанова с думите – Ето мегафона, ти знаеш как. Бонджев се държеше приятелски с недоволните, не поиска полицаите да бъдат край него и каза, че е един от тях. После поведе шествието на протестиращите обратно към Областна управа. Каза още, че минути, след като излезе в медиите неговото поведение, е получил обаждане от областния управител Мария Нейкова, която го е питала какво се случва в Бургас, докато е в командировка. Каза още, че не се интересува особено дали ще си запази поста, като било важно да е сред хората.

Асен Бонджев сам спря вчера полицаите да са близо край него, излизайки от Областна управа след проведен телефонен разговор с протестиращите, с думите: Аз съм един от тях.