„Вече е пределно ясно това, че зад нечестната схема с „даренията“ към Община Царево се крият много сериозни интереси, срещу които аз се противопоставям от години. И ако през 2011 год. приходите в бюджета от това перо бяха около 4000 лв, сега вече са 180 000 лв.

Има ли човек в Царево, който не е разбрал, че цялата анархия с караваните, с бунгалата и палатките върху земеделски земи в близост до къмпинг „Юг“, къмпинг „Арапя“, Силистар, в района на Ахтопол и около Лозенец е умишлено създавана, за да се държат в подчинено положение хората и да си плащат такса „спокойствие“. Така страхът превръща хората в „дарители“. Затова е време да сложим край на този жесток натиск от страна на местната власт към хората. Това обяви опозиционер №1 в Царево Емил Пейчев, който е общински съветник, а сега и кандидат-депутат от новата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“. Причината е, че са разпратени писма до собственици на имоти в къмпингите във връзка с писмо от началника до РУ-Царево до кмета на община Царево Георги Лапчев във връзка със сигнал на Пейчев, който касае именно и единствено „даренията“. Пейчев неколкократно като общински съветник се опитва да изсветли как Община Царево събира средства под формата на дарения. Според него това е форма на един вид „рекет“ от страна на администрацията към собственици на имоти в къмпинги.

„Докато се опитват да ни насъскат един срещу други ,крият това, че години наред стопаните на ниви край къмпингите са принудени да развиват бизнес на ръба на закона.
Знаех, че ще е трудно. Знаех, че ще е тежко и на няколко пъти бях предупреждаван да се откажа, но…
…но в този момент съм вече абсолютно сигурен в правотата на сигнала ми до прокуратурата.
Гарантирам ви, че бъдещите народни представители на „Продължаваме промяната“ от Бургаски избирателен район ще сложим край на това беззаконие“, коментира Пейчев.

Той подчертава, че категорично не е срещу онези предприемчиви българи, които развиват някаква дейност с имотите си. „Напротив, моя кауза е да им помогна, за да могат легално ,открито и честно да работят, без да бъдат притискани от определени кръгове. Готов съм на среща с всеки един от вас, ако се е почувствал засегнат от моя сигнал до прокуратурата. Ние с вас стоим от една страна на барикадата.“, допълниПейчев.