Нашата кампания ще бъде насочена към това как да излезем от кризата. Казвам с лек страх – толкова е тежко положението, че като гледам как разликите между нас и другите партии се увеличава – се плаша. Сега съм възложил на хората да мислим как да излезем от тази криза. Има варианти. Така, както сме го правили. Има много работа да свършим в много сфери. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жените на ГЕРБ в Пловдив.

„Ние 2009 влязохме в подобна криза - гръцката, после миграционната. Тогава се плашехме, но не го показахме. И сега ме е страх, но тази работа е, както си казва – лозето си чака мотиката. Нашата кампания искам да бъде толерантна. Ние само анализираме казаното.“, каза още Борисов.

„България ще има тежки проблеми, ако така продължава. Няма път, няма посока.... Управлявали сме в най-голямата финансова криза - гръцката и не дадох България да се разклати, не допуснахме дефицити. Най-тежката миграционна криза сме управлявали, президентът Радев вдигаше юмрука срещу нас.“, добави Борисов и подчерта и действията на властта по време на началото на Ковид кризата.

„Не всяко решение е популярно, но това е лидерът, когато вземаш решение в полза на държавата. Изядохме шамари, направихме сме изводи. Ние сме на 13 години и сме били статукво, онази другата партия е столетница, пък тя била промяната. Кои са промяната? Мая Манолова, Татяна Дончева...., та те са в политиката преди мен. Очаквам отново да има куп лъжи. Хубаво е, че Радев настрои и други партии. До този момент бяхме сами, другите бяха в далаверата на Радев.“, каза още той.