„ГЕРБ ще подкрепи проф. Анастас Герджиков на президентските избори, защото ректорът на ректорите може да обедини нацията. Радев не разбира смисъла на президентската институция, сее омраза и разделение.“, това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си днес във Велинград.

„България вече трябва да забрави какво е Еврозоната, въпреки всичките усилия по време на нашето управление да ни приемат в Чакалнята на Еврозоната. Спират еврофондовете заради безхаберието на служебния кабинет.

Всеки ден България е първа по смъртност и последна по ваксинация. Това ли е успешното управление според Румен Радев!? Той и правителството са оставили хората на принципа на произвола на съдбата, който оцелее-оцелее. Това е държавната политика в момента. Бог да пази българите!

Десет дни амониева селитра се излива в Черно море заради заседналия кораб. За толкова дни можеше да докарат техника от САЩ, Русия или Холандия. За да има свобода на словото изгониха журналистите от мястото. Според Румен Радев това е начинът за справяне с кризата…“, коментира Борисов актуалната политическа обстановка в страната.

„Сега никой не разбира Румен Радев на кого е. На БСП ли е? На “Има такъв народ” ли е? На “Продължаваме промяната”ли е? Длъжността на президента изисква той да е надпартиен. Радев воюва с ГЕРБ.

Сегашните представители на Румен Радев са бивши членове на Държавна сигурност. Това са онези, които са забранявали на мюсюлманите да посещават джамии и са ги заплашвали, че ще сменят имената им. Това трябва да го знаят по-младите.

Моделът “Борисов” означава изграждане на църкви и джамии, на детски градини и училища, на пътища. За да бъдат хората просветени, за да знаят. За да бъдат регионите свързани и да се развиват.“, добави той.

Според него моделът “Радев” означава хаос и разруха. „Всичко в държавата върви надолу, освен цените и смъртните случаи…“, допълни Борисов.