Тримата общински съветници, които бяха избрани от Движение „Гергьовден“, но от вчера се разделиха с формацията, продължават своята линия в местния парламент в Царево. Единият от тях – Атанас Желязков, излиза от Общинския съвет, като на негово място ще се закълне Станимир Фешев. Другите двама общински съветници – Станислав Добрев и Емил Пейчев, остават в местния парламент с досегашната си позиция. Причината за рокадата Желязков – Фешев не е заради раздялата с „Гергьовден“, а има логично лично обяснение. "Давам място на следващия представител, за да можем да се развиваме като отбор. Не съм алчен за власт, обществено отговорен съм, като бивш кмет на Ахтопол нося тази отговорност и ще продължавам да я нося. След мен в Общинския съвет влиза достоен човек. Аз съм част от екипа, който казва, че Община Царево не се управлява правилно. Искаме да градим", заяви пред БургасИНФО Атанас Желязков.

Тримата общински съветници, които вече не са лица на „Гергьовден“ излязоха със свое становище след разминаването с "Гергьовден", в което се казва:

„Уважаеми приятели и съмишленици,

„ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА!” беше мотото, под което се явихме на местните избори в община Царево през 2019г. Националните протести през лятото на 2020г. също използваха този призив, а днес вече никой не оспорва нуждата от тази промяна.

Не сме от хората, които често променят възгледите и целите си. Обстоятелствата и времето дори не го налагат! Ние продължаваме да вървим по пътя на промяната и желанието си да променим системата. Нормално е да се отдалечаваме от хора и партии, които не са в нашата посока. Това съвсем не означава, че не уважаваме мнението им. Но, някак си, нашите принципи са ни по-важни!

Моделът на управление на община Царево е досущ като модела на Борисов и няма „ценности”, които да ни накарат да ги подкрепяме!

За нас „Гергьовден“ винаги е бил повече философия и начин на мислене, отколкото партия. Философия, която е проповядвала да правим не ляв или десен, а интелигентен избор. Вярваме, че сега правим точно това!

Тук е мястото да цитираме доц. д-р Кристиан Таков:

“България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло… Ще се става!”

Още на следващото заседание на общински съвет в Царево като общински съветник ще се закълне Станимир Фешев. Той ще поеме щафетата от инж.Атанас Желязков. И това не е защото някой абдикира от ангажиментите си, а защото така разбираме екипната работа.“