Русия да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел. Това скандално предложение направи Владимир Жириновски, пише антени.бг , агенция, която е сред най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, поиска държавата официално да забрани руснаците да притежават имоти в три държави – България, Испания и Турция. „Трябва да се купуват имоти тук, в Русия. Да се почива също в Русия. Много по-изгодно е и най-важното е по-безопасно – заяви Жириновски. – А сега какво имаме?

Наши сънародници са изкупили квартири в Батуми, Грузия. Половината апартаменти в Анталия са на руснаци. Дори в България! А и там вече не е спокойно. Всички да си купуват къщи и апартаменти тук!“, каза ексцентричният политик в радиоинтервю.

Заедно с това налудничаво предложение, Жириновски поиска Русия да преименува поста „президент“. Според него държавният глава на страната трябва да се нарича „върховен владетел“. „Така е било в Царска Русия, така трябва да стане и сега. В Англия и САЩ ни се смеят на думата президент. В смисъл, че ние нямаме своя дума за този пост, а използваме техните понятия“, мотивира се Жириновски.