Генерална 24-часова стачка на медиите започна в Гърция. Южната ни съседка осъмна днес без информационни емисии нито в радио, нито в телевизионния ефир. Същото се случи и с онлайн медиите.

Стачката започна тази сутрин в 6.00 ч. Тя е на Синдиката на служителите в частния сектор, а в нея участва и Сдружението на журналистите.

Към стачката ще се присъединят и служителите от обществения транспорт, като днес се ограничава движението на автобусните линии и на метрото.От обяд до 16:00 часа спира движението на трамваите. В четвъртък метролиниите 1, 2 и 3, тролеите и трамваите няма да работят през целия ден заради обявената 24-часова стачка. Протести за днес не се предвиждат, но такива ще има в Атина и други градове в четвъртък.

Синдикатите заявиха, че са "решени да се противопоставят на плановете на правителството за връщане към средновековните условия на труд" и че ще се борят за защита на социалния характер на обществения транспорт, предават от Българската национална телевизия.

Недоволството на синдикатите идва заради промените в закона за трудовите взаимоотношения, предложени от Министерството на труда. Те предупредиха, че в никакъв случай не трябва да се променя осемчасовият работен ден.