При проверки на полицията за шофиране след употреба на наркотични вещества в Бургас са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 21 до 37 години. Трима от тях, на 21, 31 и 35 години, шофирали след употреба на метамфетамин, двама – на 30 и 35 години шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама – на 23 и 37 години шофирали след употреба на канабис, един 27-годишен бургазлия, управлявал лек автомобил „Мазда”, с бургаска регистрация, след употреба на кокаин и канабис, а един 23-годишен бургазлия, управлявал лек автомобил „БМВ 525”, с бургаска регистрация, след употреба на кокаин и амфетамин.

В един случай водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са установени 674 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са десетина. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани седем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда ( най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”). За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 17 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ (червен) светофарен сигнал са санкционирани 13 водачи.