Кандидат-депутатът от ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева и кандидатът за народен представител от листата на партията в София Милена Дамянова започват инициативата „Яко е да си еко в училище и у дома“. Василева е досегашен председател на Комисията по опазване на околната среда в Народното събрание, а Дамянова - председател на парламентарната Комисия по образованието и науката.

„Инициативата е още една стъпка в общите ни усилия за опазване на природата, за повече информираност, за изграждане на екологично мислене и поведение. С приятели и съмишленици ще работим за намаляване на пластмасовите отпадъци в детските градини, училищата и университетите. Ще работим с всеки, който иска да участва за повишаване на рециклирането, за прилагане на мерки за по-чист въздух и за изграждане на нови зелени пространства.“, съобщи Ивелина Василева.

Тя посочи, че много образователни институции развиха свои „зелени“ програми. „Обединяваме усилията си. Защото децата знаят как и са добри учители на своите родители.

През последните години заедно с Милена Дамянова и множество експерти говорим и работим за повече екология в образованието, за по-качествен въздух, за зелена инфраструктура, намаляване на отпадъците и опазване на природните ресурси. Вярвам, че ще имаме възможност да развием инициативата си и в следващия парламент.“, добави Василева.