Едно от новите лица в листата на ГЕРБ-Бургас е експертът Деница Николова. Не случайно партията на Бойко Борисов й отреди престижното трето място именно в морския град.

Деница Николова е зам.-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и приносът й за промяната на Бургас и областта, в последното десетилетие, е значим. Благодарение на нейната експертиза и пряко напътствие са осъществени почти всички знакови инвестиции свързани с изграждането на инфраструктурата в региона.

Остров Света Анастасия, обновената централна градска част на Бургас, интермодалния терминал, обновените пътни градски артерии, Морското казино, Културния дом – НХК, обновените училища, детски градини, велоалеята към Сарафово и морската градина са само част от проектите осъществени в мандатите на ГЕРБ със съвместното сътрудничество на

общинската администрация и регионалното министерство. Николова е зам.-министърът, който отговаря за изпълнението на европрограмите там през последните 10 години.

Преди това Деница Николова е главен директор на дирекцията управляваща еврофинансирането за регионите в регионалното министерство. Започналата е кариерата си в държавната администрация като експерт в Министерството на финансите.

“Приемам Бургас като втори роден дом. Не само, защото част от семейството ми от години живее тук, но и защото съм пряко обвързана с изпълнението на всеки инфраструктурен проект в града. Промяната в Бургас е видима - с инвестициите, които правят придвижването на хората по-лесно, с многобройните детски площадки, обновени детски заведения, с променените градски пространства, с почти цялостно обновения жищен комплекс „Меден рудник” и санирането на жилищните сгради”, казва Деница Николова.

„Знам, че мога да допринеса още повече за общността – предстоят проектите за изграждане на четирилентови пътища, изграждането на нова индустриална зона, изграждането на университетска детска болница, продължаване на подкрепата за саниране на жищните сгради, създаване на алтернативи за придвижване, почистване на морските води от пластмаси и отпадъци, създаване на научни лаборатории за изследване замърсяването на морските води и микропластмасите. Това не са само пожелания, а реални проекти, по които вече работим”, разказва Николова.

Един от най-новите реновирани проекти на Бургас, със съвместна работа между Деница Николова и общинската администрация, е сградата на НХК

Работата по проекта за обновяването на остров Анастасия премина през екип на зам.-министър Николова