„В момента имаме 6 народни представители. С кандидатите, които току-що регистрирахме, мисля, че този резултат задължително трябва да се запази. Имаме потенциал и да го увеличим. Имаме претенциите, че всичко, което сме обещали на нашите избиратели на предните парламентарни избори, сме го свършили. Към края на месеца ще направим нашия отчет за мандата. Имаме както национална, така и регионална програма с нови анагажименти, които поемаме към регион Бургас”, заяви Димитър Бойчев. Преди минути той, заедно с Жечо Станков, Галя Желязкова и общинският съветник Иван Гаврилов регистрираха листата на ГЕРБ-Бургас за парламентарните избори. В нея има 28 личности от всички професионални направления. Бойчев коментира водача Люжен Дилов – син, както и останалите лица в листата.

„Любен Дилов – син е знаково лице. Знаем неговият профил, той е представител на гражданската квота, ние винаги сме спазвали този принцип да включваме гражданска квота. И това е още по-знаково на тези избори, защото той е водач на нашата листа. Бих казал, че Бургас има сериозен лобист в лицето на Любен Дилов – син. Имаме и други представители на гражданската квота на престижни места – на трето място е Деница Николова. Имаме сериозно представителство на журналисти - Любен Дилов син и Веселин Пренеров, имаме представители на академичните среди – проф. Севдалина Турманова и председателя на „Гергьовден” Драгомир Стефанов, който е преподавател в УНСС и бургазлия. Имаме представител на младите хора, постарали сме да се покрием всички професионални направления”, каза Бойчев.

В програмата им са включени знакови инфраструктурни проекти, големи проекти в здравеопазването, насочени към децата, и др., които ще бъдат представени скоро.

Ето и кои са имената в листата:

1.Любен Дилов -Журналист

2.Ивелина Василева-Експерт по европейски проекти

3.Деница Николова -Експерт по европейски политики

4.Димитър Бойчев-Икономист

5.Галя Желязкова -Мениджър

6.Жечо Станков-Енергиен експерт

7.Проф. д-р Севдалина Турманова-Инженер-химик

8.Веселин Пренеров-Телевизионен журналист

9.Ася Пеева-Преподавател

10.Инж.Румен Желев-Лесовъд

11.Доц.д-р Драгомир Стефанов-Преподавател в УНСС

12. Иван Гаврилов-Икономист

13.д-р т.н. Иван Вълков-Машинен инженер

14.Вежди Орманов-Предпримач

15.Огнян Станков-Мениджър

16.Пеньо Мечков -Икономист

17.Андрей Рунчев-Икономист

18.Атанас Тодоров-Икономист

19.Борислав Киров-Икономист

20.инж. Диян Димов-Икономист

21.Ивайло Иванов-Финансист

22.Красимир Енчев -Зооинженер

23.Радослав Балтаджиев-Предприемач

24.Стефана Караджова-Бизнес консултант

25.Николай Иванов-Мениджър

26.Тодор Михалев-Еколог

27.инж. Венелин Радев -Експерт по енергийна ефективност

28.Диян Петров-Мениджър