Листата ни в Бургас е ориентирана към хора с професионална биография. Няма да видите нито един професионален политик. Така представи в Бургас лидерът на НФСБ Валери Симеонов кандидат-депутатите от Патриотичната коалиция между създадената от него партия и Воля. Симеонов е водач на бургаската класация, след него е общинският съветник Милен Ненчев, трети е адвокат Момчил Момчилов. Сред предтавителите на Воля е фармацевтът Огнян Цончев, който Симеонов определи като „скритото оръжие“.

В списъка не е юристът Християн Митев, който ще води листа в друг регион на страната.

„Нашата коалиция залага на икономическия прагматичен патриотизъм“, каза Симеонов. Той посочи успехите на патриотите през изминалите 4 години, сред които са битката им за повишаванео на пенсиите, изграждането на оградата на границата с Турция, битките с хаззарта, с шума, подкретата за малкия и средния бизнес.

„Следващата битка ще е с монополите, както и борбата с наркоразпространението.“ Коя друга партия ще има този кураж“, каза Симеонов. Той каза, че сред приоритети на коалицията ще бъде изграждането на магистрала Черно море.