Васил Божков и нерегистрираната му партия "Българско лято" ще участва на изборите на 4 април, но мандатоносител ще е партията Българско национално обединение.

Преди близо 2 години тя стана известна с това, че издигна кандидатурата на съпругата на задържания в ареста за данъчни измами бизнесмен Николай Банев - Евгения Банева за евродепутат, а малко след това партията се отрече от нея. Дори председателят й Георги Георгиев нарече действието "най-голямата си грешка".

"На бюлетината ще пише БНО, но ще се чете Българско лято", поясни във фейсбук изявление Борил Соколов - председателят на партията на Божков, а до него идеята представи и председателят на БНО Георги Георгиев-Готи

На 100% Българско национално обединение отстъпва листите си за хората на укриващия се в Дубай бизнесмен. "Даваме 100% от нашия мандат на гражданска платформа "Българско лято", каза Георгиев на живо във фейсбук профила на Васил Божков и добави: "Обещахме, че на следващите парламентарни избори ще дадем сериозна заявка за промяна. Промяна, която за съжаление, остава само в празните думи на нашите управляващи. БНО е партия, която винаги се е борила срещу статуквото. Именно поради тази причина разпознаваме целите на "Българско Лято".

Председателят на "Българско лято" Борил Соколов и лидерът на БНО Георги Георгиев Готи отдавна се възхищава на Васил Божков, става ясно от профила му във фейсбук. След като "сваля доверието от Баневи" той се преориентира към дубайският беглец. Георги Георгиев обича себе си - в профила му има главно негови клипове - той явно е чалга певец и негови голи снимки. Гол е и на предизборнния си плакат за кмет на София.

Дубайският беглец съобщи преди 2 дни във фейсбук, че партията му "Българско лято" си е намерила мандатоносител и ще участва в изборите.

Тогава той не разкри кой се е съгласил да сложи хората му в своите листи, но обеща да го каже в живо предаване днес в 13.00 часа. Божков не спази обещанието си обаче и се включи, за да обяви нов час, в който ще съобщи новината, а именно - 15.00 часа.

По-миналата седмица Божков се опита да накара Слави Трифонов да включи неговите хора в листите си, но шоуменът отказа.

Партия Българско национално обединение е регистрирана от ЦИК за участие в изборите на 4 април на 17 февруари. Тя е изпълнила искането да има 2500 валидни подписа. Самата партия е регистрирана в съда през 2013 г. До този момент тя бе напълно неизвестна на широката общественост. По- паметливите обаче си спомнят издигането на Евгения Банева, последвалото сваляне на доверие и изцепките на лидера по разни кабеларки.