Речта на Ердоган не съм я чела в подробности. Има практика лидерите, които са от едно семейство, да подкрепят една или друга политическа партия. Турция подкрепя ДПС, така го разбирам аз. Очевидно Русия събира информация за натовски държави. Не е редно и приятно да се прави. Това каза външният министър Екатерина Захариева по БТВ.

Хубаво е да имаме координирани действия относно новия вирус във Великобритания. 18 държави от ЕС са взели решение за временно ограничаване на полетите от Великобритания. Има и изисквания за писиар или карантина. Разбирам, че е неприятно. До 31 януари ще е карантината за влизащите от тази страна.

Явно бързия нов щам ги накара да имат абсолютен локдаун. Има страни, през които още се лети за Гърция. Там имат изискване за писиар. Съветвам да се пътува само при неотложни случаи. Ситуацията се променя, непредвидим е. Има спешен телефон, на него има 100 000 обаждания. Питат може ли да се пътува до екзотична дестинация. Съветваме да не се пътува. При първата вълна помогнахме на 7000 граждани да се приберат. Някои държави забраниха въздушното си пространство.

Европейската здравна карта важи във Великобритания до 31 декември. Засега нещата са спокойни. Всички знаехме, ме тази Коледа ще е по-различна. Българските граждани, разбира се, могат да се приберат у дома. Никога не е имало забрана. Но ще бъдат 10 дни в карантина.