Близки, приятели и съмишленици изпратиха в последния му път народния представител Валентин Касабов днес - в родния Бургас. За да се простят с него, както и да изкажат съпричастността си към опечаленото му семейство, в Гробищния парк дойдоха политици, общественици, журналисти, граждани. Всички изказаха убеждението, че Касабов ще остане в сърцата на хората с всеотдайността си в защитата на позиции, както и със силния си борбен дух.

Поклонението се състоя днес при спазването на всички епидемични мерки, след като Валентин Касабов почина в четвъртък вечерта след тежка, продължила месец битка с COVID 19 и усложненията, които вирусът причинява. Опечалената му съпруга Катя Касабова – главен редактор на Флагман.бг, през сълзи призова всички да спазват мерките срещу заразата, отнела твърде рано съпруга й.

За да си вземат последно сбогом с него, в Гробищния парк в Бургас дойдоха: кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на НФСБ Валери Симеонов, депутати от различни политически сили в Народното събрание, сред които Ивелина Василева, Галя Желязкова, инж. Петър Кънев, Георги Колев, Борис Ячев, Христиан Митев, Димитър Карбов, кметът на Малко Търново Илиян Янчев и други кметове и зам.-кметове от Бургаска област, председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова и общински съветници от 13-те общини в Бургаско, директорът на "Култура и връзки с обществеността" в Община Бургас Весела Йорданова, изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски, директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов и говорителят на полицията Цветелина Рандева, негови колеги от телевизия СКАТ и мнозина верни съратници, с които заедно неведнъж са печелили важни битки за България.

Съболеззнователен адрес изпрати и президентът Румен Радев, както и много лидери на политически партии, съмишленици, с които Касабов е работил през годините.

„Напусна ни журналист, политик и народен представител, потомък на борчески и възрожденски фамилии. Неспокойният дух на Валентин Касабов търсеше и ревностно отстояваше своята истина за демокрацията и справедливостта през годините. Във всичките си поприща на изява – като журналист, общински съветник, депутат и общественик, той остана верен на себе си.“, се казва в съболезнователния адрес от държавния глава.

Пред присъстващите на поклонението днес Валери Симеонов подчерта качествата на Касабов като политик, общественик, журналист и човек. Той посочи, че във всичките си действия Касабов е бил всеотдаен, защитавал е всяка обществена кауза като своя лична, влагайки цялата си енергия в нея.