Три заявления за предоставяне на достъп до обществена информация е подал общинският съветник от „Гергяовден“ в Царево Емил Пейчев. С тях той се надява да получи отговори за направените разходи за “ Рибният Фест”, направените дарения в Общината и командировките на общинските служители и общински съветници

"Надявам си кметът Лапчев да ми отговори", коментира Емил Пейчев, който е един от двигателите на опозицията в местния парламент.

Подобни въпроси отправиха Емил Пейчев и другият общински съветник от „Гергьовден“ Стансилав Добрев и на последното заседание на Общинския съвет. „По въпроса за приходите и разходите във връзка с “Рибният фест”, стана ясно, че кметът не е наясно какво е приход, разход и печалба! Относно питането на колегата Добрев за направените 115 000 лв дарения на Общината, кметът заяви, че ние съветниците не сме разследващ орган и отказа да ни даде информация! Явно кметът Лапчев не е наясно и какви са провомощията ни като съветници! Разбира се ние с колегата Добрев ще получим нужната информация, но ще се наложи да я потърсим от по-горна инстанция!“, обяви тогава Пейчев.

На последното заседание опозицията не подкрепи и продажбата на няколко имота и общински апратамента. „Мнозинството от ГЕРБ прие докладните записки за продажбата на малкото останалите общински територии. Колегите дадоха и зелена светлина за продажбата на няколко общински апартамента на техните наематели за скромната сума от близо 300лв за кв. м. От продажбата на парцелите кметът Лапчев ще има възможност да похарчи поредните 400 000 лв!“, коментира Пейчев.