Общинският съветник Емил Пейчев пита кмета на Царево: Колко са разходите за Рибния фест и колко даренията за Общината?

img

Три заявления за предоставяне на достъп до обществена информация е подал общинският съветник от „Гергяовден“ в Царево Емил Пейчев. С тях той се надява да получи отговори за направените разходи за “ Рибният Фест”, направените дарения в Общината и командировките на общинските служители и общински съветници

"Надявам си кметът Лапчев да ми отговори", коментира Емил Пейчев, който е един от двигателите на опозицията в местния парламент.

Подобни въпроси отправиха Емил Пейчев и другият общински съветник от „Гергьовден“ Стансилав Добрев и на последното заседание на Общинския съвет. „По въпроса за приходите и разходите във връзка с “Рибният фест”, стана ясно, че кметът не е наясно какво е приход, разход и печалба! Относно питането на колегата Добрев за направените 115 000 лв дарения на Общината, кметът заяви, че ние съветниците не сме разследващ орган и отказа да ни даде информация! Явно кметът Лапчев не е наясно и какви са провомощията ни като съветници! Разбира се ние с колегата Добрев ще получим нужната информация, но ще се наложи да я потърсим от по-горна инстанция!“, обяви тогава Пейчев.

На последното заседание опозицията не подкрепи и продажбата на няколко имота и общински апратамента. „Мнозинството от ГЕРБ прие докладните записки за продажбата на малкото останалите общински територии. Колегите дадоха и зелена светлина за продажбата на няколко общински апартамента на техните наематели за скромната сума от близо 300лв за кв. м. От продажбата на парцелите кметът Лапчев ще има възможност да похарчи поредните 400 000 лв!“, коментира Пейчев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос