Президентът е овластен да работи за обединението на българския народ. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов, цитиран от „Фокус“. По думите му президентът е длъжен да даде кураж на държавните институции и на тези, които утре пак трябва да имат воля да работят, а не да ги прехвърля като отговорност към МВР. Това каза Рашидов по повод думите на президента, че отговорността за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.

По думите на Рашидов заради личните си амбиции и битки президентът не може да прави национална драма. „На коя държава той е държавен глава. МВР извън държавата ли е? Нека хората да протестират, нека дадат предложения как искат да живеят, нека има искания, те са важни, но агресията чия е? Чии камъни, ножове и железа намериха днес в парка? – на полицията или на „мирните“ граждани, които президентът води? Нима полицаите блъскаха кофите за боклук, нима те хвърляха камъни. Президентът трябва да застане като държавник и да обедини българската нация“, коментира Вежди Рашидов.

Вчера Рашидов написа кърваво писмо до Румен Радев. Народният представител призова институциите да служат на българската държава. „Аз безкрайно уважавам и президентската институция. Три години не съм си позволил една лоша дума да кажа в името държавността. В момента, когато президентът казва народ само на една част, а голямата част за него не е народ, съжалявам. Искам президент, който да ни обедини и в името на просперитета всички да вървим с ума и труда си. Все още апелирам към него, затова го помолих да извади България от горящия котел“, каза Вежди Рашидов и допълни, че президентът трябва да спре с личните си битки. „Демокрацията изисква усилия и труд, а не истерия“, е категоричен народният представител.