Притеснявам се на мястото на едните мутри да не дойдат други мутри, не по-добри от тези, даже може би и по-лоши. Не ми харесва това, което се случва.

Това каза пред БГНЕС музикантът Кирил Маричков, който коментира протестите за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Не е вярно, че не харесвам протеста. Мутрите вън – много ми харесва. Само че не ми харесва това, че няма някакъв център, затова много се опасявам, че може да бъде използван протестът от други мутри. И на мястото на едните мутри е твърде възможно да дойдат други. От това се страхувам. Дано да не стане така, каза „щурецът”.

Ние винаги сме били мутраджийска държава, посочи още Маричков, но и като в стария лаф за оптимиста и песимиста изрази надежда, че жадуваната промяна ще стане факт.

„Не ми харесва това, което се случва. Не ми харесва тази, на доста ниско ниво, вражда между Бойко Борисов и Румен Радев, между президент и премиер. Някак си в името на държавата трябваше да има някакъв вид разбирателство. Не ми харесва това, че навсякъде стоят мутри и са вързани по някакъв начин и управляват или контролират нещата. Страхувам се, че това може да продължи да бъде така“, коментира музикантът.