Бившият зам.-председател на ГЕРБ и настоящ създател на бъдещата партия „Републиканци за България” Цветан Цветанов стъпи в Бургас, за да създаде местна структура. Тази вечер в залата на „Смарт център” в Бургас се събраха десетки хора, които дойдоха да го чуят. Човекът, който ще ръководи организацията тук, е Иван Крумов – собственик на оптика в Бургас. Той досега не се е занимавал активно с политика, но е поел работата за учредяването на местна структура след разговор с Цветанов, проведен преди месеци инкогнито. Според самия Цветанов много от хората досега не са участвали в политиката и все още се притесняват от публични изяви.

През днешното си посещение в региона, Цветанов е посетил общините Царево, Несебър, Созопол, Руен и в момента тече срещата му в Бургас. В тези общини той работи за създаване на структури, които ще бъдат обявени публично, след като партията бъде учредена. Тази седмица Цветанов е бил и във Варненска, Шуменска, Добричка, Силистернска и Разградска област.

„Мисля, че всичко се движи по начертания план, защото аз винаги обичам да имаме начертана стратегия, за да реализираме съответните си политически намерения. Утре ще бъдем в Сливен, вечерта в Стара Загора за няколко срещи, другата седмица ще имам срещи в Пловдивско и мога да кажа, че вече около 65% имаме хоризонтално покритие на потенциални структури в цялата страна. Това, което е важно да се знае е, че за мен, когато се правят подобни структури не трябва много да се шуми и приказва”, каза Цветанов. Той сподели, че винаги иска първо да си поговори с хората, за да могат да вземат своето информирано решение. Цветанов коментира и човекa, който ще ръководи организацията в морския град.

„Засега в Бургас ни представлява Иван Крумов. Това е един човек, който се занимава с бизнес. Знаете, че има оптика. Когато направихмe контакт, той заедно с приятели, създадохме едно малко ядро, което да започне да разговаря със съответните общини като жители”, каза Цветанов.

По негови думи проектът, който създават, е с център дясна политическа ориентация.

„Много е важно да има основни акценти в бъдещата управленска програма. Мога да кажа, че експертите, които работят в някои от секторите, вече са в напреднала фаза. Мисля, че ще бъдем приятна политическа изненада за модела и начина, по който ще представим секторната си политика. Разбира се основният акцент ще бъде електронно управление, защото това е една от формите за преодоляване на корупционният натиск, който има в момента както към местната и изпълнителната власт, така и обратно – от местна и изпълнителна власт и структурите на държавата към бизнеса. Смятаме, че с електронното управление ще може да се въведе тази прозрачност”, добави Цветанов.