Агенция "Фокус", създадена през 2000 г., ще бъде закрита. Това съобщава "24 часа", като се позовава на информация от журналисти в медията. Същевременно новината бе потвърдена и от други представители на гилдията. Официално потвърждение за закриването на агенцията засега няма, като всички телефони, посочени на сайта й, не отговарят или са изключени.

След смъртта в началото на 2019 г. на Красимир Узунов, дългогодишен управител и собственик на "Фокус", агенцията бе наследена от съпругата му Татяна Узунова и дъщеря му Деница Джурова. Те обаче са извън медийния бизнес и вероятно това е довело до решението да разпродадат имотите на агенцията.

Радиата под марката "Фокус" също ще бъдат продадени, като една от големите частни телевизии е подала оферта да купи честотите. "Фокус" притежава 60 радиостанции и 13 радио студия, които подготвят и излъчват собствена програма в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Шумен. Централното студио е в София. Така с получаването на местни радиолицензи навремето Красимир Узунов на практика сбъдна мечтата си да има радио, което покрива цялата страна.