Венелин Петков е отстранен от поста шеф на новините в bTV, считано от днес. На негово място застава Антон Хекимян, съобщи 24 часа.

Отстранена е и програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова, като шеф на дирекция "Програма" става Христо Хаджитанев.

Решението е на новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, който ръководи телевизията от седмица, съобщиха от медията. От октомври Би Ти Ви е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

Антон Хекимян ще води сутрешния блок на Би Ти Ви още няколко дни или седмици, докато си избере заместник. Тъй като няма мениджърски опит, Мартин Швехлак ще работи тясно с него и ще го обучава в началото. Самият Швехлак е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време.

“PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите”, каза по повод смените Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.