Дълбок поклон пред всички, които гласуваха за мен. Това ще бъде един от най-успешните мандати в историята на Созопол. Това заяви веднага след избора си новият председател на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов, който беше кандидат за кмет от коалиция МИР. За него очаквано гласуваха 9 съветници, които ще оформят новото мнозинство в местния парламент.

Представителите на ГЕРБ и СДС, пред които бившият кмет Панайот Рейзи и доскорошният председател на обС Созопол Красимира Германова, пуснаха празни пликове.

„Ще прекратим порочните практики, които са властвали в последните 12, а може би 16 години, и ще работим единствено и само в името на Община Созопол”, каза Пинелов.

Залата посрещна избора му с бурни аплодисменти.

Панайот Рейзи, който в момента е общински съветник, категорично отказва да коментира как ще работи през следващите 4 години и на какво отдава загубата на изборите. Той и днес на два пъти показа, че категорично ще гласува против предложенията на новото мнозинство. Неговият глас беше против избора на комисията, която да проведе гласуването за председател. Публиката в залата псорещна с насмешка реакцията му. Първото заседание до избора на Пинелов беше водено от доскорошния временен кмет на Созопол Катя Стоянова, която сега също е общински съветник.

Пред журналисти новият кмет Тихомир Янакиев каза, че от изборите до този момент Рейзи не е обменил нито една дума с него. Градоначалникът вече бил готов с политическия си екип, но засега не посочи конкретни имена.

Очаквайте подробности.