Новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев се закле в препълнена зала на ОбС: Изборите приключиха, от днес съм кмет на всички!

img

За председател на Общинския съвет бе избран Георги Пинелов от коалиция МИР, който беше единственото предложение

„Иключително съм развълнуван от този миг, като осъзнавам, че доверието, което ми давате, носи след себе си огромна отговорност. Обещавам едно, че ще оправдая тази отговорност. Изборите приключиха на 3-ти ноември, оттук-нататък аз съм кмет на всички жители на община Созопол. Благодаря Ви!”, заяви Тихомир Янакиев. Днес той се закле като кмет на община Созопол в препълнената зала на ОбС, а след речта му последваха бурни аплодисменти. С овации бяха посрещнати и новите кметове на Атия Румен Димитров и на Черноморец Росен Деспов. Клетви в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков положиха и новите общински съветници.

„В следващите години по волята на своите съграждани Вие ще бъдете първи сред равни. Смятам, че това е отношението на новите Ви позиции, което избирателите очакват. Останете близо до тях, толкова близо, колкото, когато имахте нужда да Ви дадат своето доверие. Следващите 4 години Ваша е отговорността да реализирате техните надежди за по-добър живот. Призивът ми към всички новоизбрани в област Бургас е към консенсус за важните за обществото теми. Пожелавам Ви здраве и мъдрос”, заяво областният управител Чолаков.

Панайот Рейзи и кандидатът за кмет на ГЕРБ Красимира Германова също са част от новия ОбС.

Те заеха местата в залата, където доскоро стоеше тяхната опозиция.

Панайот Рейзи взе своя клетвен лист.

За председател на Общинския съвет бе избран Георги Пинелов от коалиция МИР, който беше единственото предложение.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”