Ще продължа да работя Приморско да е първи сред първите. Това заяви кметът Димитър Германов, който днес положи клетва. Клетва положиха и новите общински съветници. По традиция първото заседание на ОбС бе водено от най-възрастния съветник, в случая Пенко Калудов. Съветниците и кметът закле областният управител Вълчо Чолаков.

„Това е един изключителен миг на голямо вълнение, защото получавайки тези символи на властта, аз знам какво следва – отговорност и работа. Благодаря на всички Вас, които гласувахте на тези избори, защото това е най-добрата форма на демокрацията, давайки своя вот Вие да упълномощите тези, които трябва да работят. Благодаря на всички, които повярваха на мен и моя екип. Като кмет на Община Приморско заявявам, че ще продължа да работя с екипа си по същия начин - мобилизирано и активно в името на развитито на община Приморско, и в името на благоденствието на хората от общината. Убеден съм, че и колегите от Общинския съвет ще загърбят своите политически различия и ще се обединят в тази посока, защото ние имаме ангажимент и сме длъжни да работим, така че община Приморско да бъде първа сред първите”, заяви Димитър Германов.


Областният управител Вълчо Чолаков призова общинските съветници да работят в духа на разбирателството.

„През следващите четири години Вие сте хората, които от името на жителите на Приморско ще трябва да вземат важните за общината решения. Решения, които да съхранят даденостите за поколения и да надградят стремежа към европейски облик. Това е голяма отговорност, която Вие избрахте да носите. В името на градивната ни работа Ви призовавам да заложите на чуваемост и консенсус. Нека Общинският съвет бъде трибуна за търсене на найдобрите решения за Приморско”, заяви Чолаков.