Днес Илиян Янчев, който бе избран за трети мандат като кмет на Малко Търново с огромна преднина, доказвайки, че е успял да влезе в сърцата на своите съграждани, положи клетва. Клетва положи и новият Общински съвет. Това стана в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков. На церемонията присъства и депутатът от ГЕРБ Диана Саватева.

„За мен е привилегия, голяма чест и огромна отговорност да застана пред Вас само няколко минути след като съм положил клетва като кмет на нашата община - Малко Търново. Благодаря на всички онези, които ме подкрепиха и онези, които не ме подкрепиха, защото освен популизма, в опозцията имаше и критика, в която аз съм се вслушал. Искам да благодаря на тези хора, които ме подкрепиха, а те бяха много. 73,6% са изключително много! Отговорността е голяма и тя тежи, но аз ще разчитам на Вас, на общинските съветници , на г-н Чолаков, на Министерски съвет, на депутатите ни, защото работата тепърва предстои, тепърва трябва да се доказваме още повече”, заяви Янчев. Той искрено благодари на Диана Саватева за всичко, което прави и за подкрепата.

Илиян Янчев припомни думите на почетния гражданин на Малко Търново и главен редактор на вестник „Странджа” Георги Цъгов, които той изрича към него през 2011г., когато Янчев печели първия си мандат.

„Той ми каза: „Момче, ти пренаписваш историята”. Тогава се замислих и попитах защо. Обясни ми, че от 1980г. до 2011г. няма избран кмет, който да не е бил член на БСП. И след това ми каза, че съм единственият кмет, който е избран без балотаж. След това дублирах резултата, а сега го утроих, което е огромна чест, но и огромно задължение. И в най-смелите си мечти не съм си представял такъв резултат, но мисля, че и опонентите ми не са си представяли такава загуба. Вашата подкрепа ми даде крила, много сила и позитивизъм и категорично заявявам, че ще направя всичко възможно заедно с екипа да оправдаем вашето доверие. Вие го заслужавате и аз ще вложа цялата си енергия този мандат да бъде още по-успешен”, каза Янчев.

Той призова новият общински съвет заедно да работят за доброто на Малко Търново.