Ето картата на Бургаска област след балотажа: Германов спечели Приморско срещу микс от нови и стари лица, Созопол въстана срещу Рейзи

img

Местните избори в Бургаска област приключиха тази вечер с резултати от драматични балотажи в пет общини – Средец;, Сунгурларе, Созопол, Приморско и Карнобат. В седмицата межд първия и вториу тур еемоциите ескалираха до крайност. Резултатът по предварителни пребоявания от щабовете сочи, че новите кметове на Средец са досегашният градоначалник Иван Жабов от ГЕРБ, на Сунгурларе – Геори Кенов от ГЕРБ, на Приморско – Димитър Германов от ГЕРБ, на Карнобат- Георги Димитров – независим. Голямзата промяна е в Созопол – 12-годишнтото управление на Панайот Рейзи беше тотатлно сринато, там спечели кандидатът на БСП Тихомир Янакиев, който успя да обедини хората.

След балотжа днес политическата карта на Бургаска област изглежда така: От 13 общини ГЕРБ печели в Бургас, Малко Търново, Царево, Приморско, Поморие, Камено, Айтос, Сунгурларе, Средец. БСП е с огромен успех с новия кмет на Созопол Тихомир Янакиев. В Руен – ДПС. А в Карнобат и Несебър – независимите Георги Димитров и Николай Димитров.

Тема в развитие: Местни избори-27-ми октомври 2019

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав