„Очаквах победата. Удовлетворен съм. Виждам настроението на хората, на моите съграждани и бях твърдо убеден, че ние ще победим. Беше въпрос на време, видяхте резултатите на първи тур, малко не стигна да победим още тогава. Искам да кажа, че победата не е моя, тя е на всички хора, които ме подкрепиха и аз я дължа на тях. Първо трябва да благодарим на всички хора на площада”, заяви новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев. Тази вечер кандидатът на БСП спечели балотажа с убедителна преднината пред този на ГЕРБ Красимира Германова.

Малко след като резултатите станаха ясни Янакиев гръмна шампанско на площада, където се изви хоро на победата.

„Ще се опитаме да структурираме една работеща и добра администрация. Всички специалисти няма нужда да се притесняват за местата си. Куп глупости бяха изговорени от нашите опоненти, че едва ли не ние ще уволняваме, а същите тези хора накараха цялата общинска администрация да попълва молбите си за напускане при предишни избори”, заяви Янакиев.

Той каза, че не бои от трудности и от факта, че в Общинския съвет може да има трудности макар факта, че БСП и МИР формират група от 9 души.

„ Родил съм се трудно, с пъпната връв, увита около врата ми. Целият ми живот е бил труден, така че не се притеснявам”, каза Янакиев.