Армията от застъпници на политическите партии, които наблюдават изборите и получават копия от протоколите, се оказа кошмар за членовете на секционните избирателни комисии. Причината е, че процедурата забави пристигането на чувалите с бюлетини от СИК-овете в общината. Първи преди 21ч. пристигнаха бюлетините от затвора, но със сгрешени протоколи, след това от дома за стари хора. Едва след 23 часа зала "Бойчо Брънзов" започна да се пълни и до този момент са приситигнали изборни книжа от 130 СИК-а от общо 336.
Това, което най-много вълнува политическите сили в момента, е разпределението на мандатите за Общинския съвет в Бургас. Интригата обаче няма да се развърже преди 2 през нощта, а пренареждането от преференциалния вот ще стане ясно в ранните утринни часове.
Организацията по посрещането на изборните книжа в зала "Бойчо Брънзов" е желязна, а членовете на ОИК се соравят изключително бързо, но предвид закъснението на чувалите с бюлетини ги очаква безсънна нощ, също както и членовете на СИК-ове.