ГЕРБ в Айтос: Сигнализирахме за нарушение, съпруга на кандидат за съветник е член на СИК

img
снимка: интернет

ГЕРБ – Айтос сигнализира Общинска избирателна комисия за съществено нарушение в изборния ден. Сигналът е свързан със съпруга на кандидат, която е включена като член на секционна избирателна комисия в града. А това според Избирателния кодекс е нарушение.

„Според ИК има въведени ограничения по отношение членовете на СИК според чл. 96. От направената справка, в състава на СИК №02 01 00 012, установихме, че за член е назначена Татяна Йотова, по предложение на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ. В Айтос на настоящите избори е регистрирана кандидатска листа на МК „ВМРО-БНД (ВМРО-БНД и НФСБ)“ за участие в изборите за общински съветници и за кметове. Под номер 4 в листата фигурира като кандидат Йотко Йотов, който е съпруг на Татяна Савова Йотова. Подобно нещо категорично противоречи на Изборния кодекс и сериозно нарушение, тъй като в избирателна комисия имаме налице съпруга на кандидат за общински съветник. Това лесно може да бъде установено чрез изискване от ОИК Община Айтос на Удостоверение за съпруг и родствени връзки на някое от посочените лица“, заявяват от централата на ГЕРБ-Айтос.

Жалбата е входирана от общинския координатор Красимир Енчев. Жалбоподателите очакват своевременно извършване на проверка от ОИК и санкциониране на нарушителите.

Тема в развитие: Местни избори-27-ми октомври 2019

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас