Трима кандидати за кмет с аларма в ОИК-Созопол: Сезонни работници са регистрирани да гласуват в Зидарово, хора са се самонастанили в необитаеми къщи

img

Трима кандидати за кмет на село Зидарово, община Созопол, са подали жалба в Общинската избиратела комисия, в която твърдят, че в селото са били регистрирани да гласуват сезонни работници, а необитаеми къщи се самонастаняват хора. Жалбата е подадена от Никола Вангелов от ВМРО, като е подписана още Иван Ненков от СЕК и Таня Владева от ВОЛЯ.

В жалбата се визира: наличие на „сигнали за това, че в с. Зидарово има много регистрирани да гласуват по настоящ адрес, обикновено сезонни работници по курортите в община Созопол”, както и наличие на „сведения, че има регистрирани лица в необитаеми къщи и самонастанили се от други места хора, живеещи от години в селото, без информация кой попълва декларациите за регистрация”. Временно изпълняваща длъжността кмет на кметството Нанка Георгиева отказвала да предостави на жалбоподателите „книгата с регистрираните по настоящ адрес”.

„ОИК се запозна с постъпилата жалба, при което констатира, че въз основа на изложеното в жалбата не може да се установи конкретно противоправно поведение и конкретен извършител, не могат да се установят конкретни факти и обстоятелства, свързани с конкретно поведение, конкретни действия на конкретни лица, които да са в нарушение на Изборния кодекс и осъществяването на контрола за които, установяването и санкционирането им да е в рамките на правомощията и задълженията на Общинската избирателна комисия“, се казва в мотивите на комисията, разгледала сигнала.

Според решението на ОИК не е констатирано извършено нарушение на Изборния кодекс.

„Изнесеното в жалбата във връзка с адресната регистрация не е от компетентността на ОИК. Да се уведоми жалбоподателя, че повдигнатите в жалбата въпроси не са от компетентността на ОИК, а изцяло от компетентността на съответната общинска администрация.“, подчертават още от ОИК.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Маги
  2019-11-06 20:20:58

  Който си го може си го може....като сте го знаели това -защо по-рано не сте подали жалба?! ...ами сега "След дъжд качулка" ...файдя няма да има....

 •  
  Нанка Георгиева
  2019-11-04 10:54:06

  Вангелов е бита карта и никога няма да има друг епизод в неговия живот " аз съм кмет", Благодаря на Таня Владева за лицемерното приятелство, неискренните хора не печелят, те само губят, а на Иван Ненков ще кажа че първо трябва да мисли много по какъв път да избере да върви защото се оказа в нищото , нищо лошо няма.

 •  
  Нанка Георгиева
  2019-11-04 10:44:10

  Кажете на тези жалбоподатели да спрат да фантазират защото са много далеч от истината, но това е нормално за фантазиите им, мечтите са безплатни, но няма да станат и тримата кметове, както и се случи.Стойчо Петков е борец тежка категория и те не попадат в нея. Да пишат колкото си щат аз спя и се храня спокойно.

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас