Бургас се превърна в града, който изключително силно подпомага развитието на водните спортове. Поредно доказателство за това е, че най-старият клуб по водна топка в града „Нептун”, представи пред родители, че ще има още един нов треньор, който ще се грижи за подготовката на децата. Днес кандидатът за нов кметски мандат Димитър Николов посети на място тренировка на отбора в обновения басейн в к-с „Меден рудник”. Посещението на Николов бе по покана на кандидата за общински съветник Атанас Бошев, който преди години е бил активен състезател.



„Градът ни е тръгнал в правилната посока. Преди повече от 12 години, когато бях състезател по водна топка, тренирахме само в „Младежкия дом”. Тогава в Бургас имаше само един единствен клуб и един басейн. Сега разликата е огромна. В града вече има четири басейна, а клубовете стават все повече. Усетих промяната изключително силно, когато вчера бях на откриването на Burgas Swimming Open в „Парк Арена ОЗК”. И в най-смелите си мечти не сме очаквали, че ще имаме такъв басейн. Мечтаехме за него, но той надмина всички очаквания”, заяви Атанас Бошев. Младият мъж е 38-ми в листата за кандидати за общински съветници на ГЕРБ-Бургас. Той активно участва в работата по изготвянето приоритетите в сферата на спорта и грижата за младите, които са основен акцент в програмата за следващите четири години на ГЕРБ.


„Ще работим повече за един по-хубав „Меден рудник”. Радвам се, че успяхме да създадем този басейн, покрай който ще се създадат много нови таланти. Преди години в Бургас имаше само 3 плувни клуба, а сега са 16. Може би в бъдеще ще се увеличат. Сред основните ни приоритети през идния мандат са спортът и грижата за младите хора”, заяви Димитър Николов. Той беше в компанията и на Виолета Илиева и проф. Сотир Сотиров от листата на ГЕРБ.

Малко хора знаят, че един от най-скъпите спортове е водната топка. Поради факта, че много деца в Бургас проявяват интерес към нея, общината прави всичко възможно и я подкрепя.

„В последните години има голямо развитие на водните спортове в Бургас, благодарение на управлението на Община Бургас, кмета и ръководството на „Спортни имоти”. Бяха изградени басейни, обръща се голямо внимание на плуването, както и на водната топка, което за нас е много добре. Постоянно се провеждат различни турнири и състезания, базата се поддържа и състезателите се чувстват прекрасно”, заяви председателят на клуб „Нептун” Неделчо Гавраилов. Клубът е основан през 1981г. В момента има около 50 картотекирани състезатели, като работи с най-малките, родени в периода 2010-2013г.





„Акцентираме върху малките децата, защото спортът е труден и трябва повече време, за да навлязат в него. Поканихме още един треньор, който е доказан професионалист. Това е Никола Смилев, който ще работи с деца и подрастващи. Той е познато име във водната топка, добър специалист, който се съгласи да помага на нашия спорт и на град Бургас”, допълни Гаврилов, Гавраилов, който е и треньор, заяви, че в лицето на общината винаги са намирали помощ и подкрепа.

А жителите на к-с „Меден рудник” чуха и още една добра новина. На запустялото и неугледно пространство зад басейна скоро ще бъде изградено ново полицейско управление.