Картата на Бургаска област след балотажа: Приморско – единственият прозорец на ГЕРБ

img

За първи път от 2007-ма година насам ГЕРБ губи областният център - БургасПолитическата карта на Бургаска област след балотажа на президентските избори се оказа напълно пребоядисана. Така тя не е изглеждала през последните 10 години. В 11 общини със сигурност печели кандидатът, подкрепен от БСП – Румен Радев. Единственият прозорец на ГЕРБ остава община Приморско, където за Цецка Цачева са гласували с около 20% повече от избирателите, пуснали бюлетина за Румен Радев.

В общините, където традиционно ДПС има силни позиции – Руен, Сунгурларе и Айтос, очаквано печели Радев.

Изненадата и най-горчивата загуба за ГЕРБ е в Царево, Созопол, Поморие и Айтос.

Битката за Бургас беше на живот и смърт, резултатите се менят с всеки обработен протокол от партийните щабове. От щаба на БСП твърдят, че жилищните комплекси „Славейков“ и „Изгрев“ са гласували за Радев, а цифрите от центъра са на кантар. Малко по-късно стана ясно, че Радев печели и в "Меден рудник", с което броенето приключи. От 200-ма година насам ГЕРБ за първи път губи избори в морския град.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Серафимов
    2016-11-14 18:24:35

    Как така прехваленият галеник на Бойко - кмет на Бургас Николов забрави да подкрепи колегата си инж.лесовъд Л'п'чев - кмет на божественозелената Странджа! Липса на колегиалност!...

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас