Въпросът „Ще участвате ли в референдума?“ стреснал недоверчиви бургазлии

img

В РИК се обадили притеснени хора, възприели като натиск учтивостта на членове на СИК

Въпросът „Ще участвате ли в референдум“ стренал бургазлии, които подали сигнал в РИК, че по този начин им се оказва натиск да гласуват или не за въпросите в допитването. Членове на СИК питат хората, отишли до урните, дали ще участват само в избора за президент или ще пуснат бюлетина и във втората урна.

„Инструктирани са така, за да знаят хората, че днес се провеждат два избора, а не за да се оказва влияние“, коментираха членове на РИК. На практика се оказа, че въпросът е от учтивост и от желание гласоподавателите да бъдат информирании, а не, за да се упражнява какъвто и да било натиск.

Други пък се оплакват обратно - че не им е предолжена бюлетина за референдума.

В следобедните часове днес продължава оживлението пред секциите в Бургас, избирателната активност се запазва висока. Следващите обобщени данни на РИК ще бъдат в 17,30 часа. Членовете на комисията вече заемат местата си в зала „Бойчо Брънзов“, където тази вечер ще се изчисляват резултататите от вота.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    xgvbif
    2017-02-03 10:33:51

    tXYiyj leayvyzbmlza, [url=http://sakwpygdapoy.com/]sakwpygdapoy[/url], [link=http://nynbcjsrdktd.com/]nynbcjsrdktd[/link], http://jqrnyepoejsx.com/

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"