Важно за родителите: Изследвания за детска градина и ясла в лаборатория „ЛИНА”

img

До края на месец септември 2019г. медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага изследванията, необходими за постъпване на малчуганите в детска градина или ясла, на преференциални цени.

Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет, като резултатите са готови до 3 работни дни. Изследванията от пълния пакет трябва да бъдат направени до 7 дни преди тръгване на детска градина или ясла, а изследванията от съкратения пакет до 15 дни преди тръгване на детска градина или ясла.

По време на кампанията пълният пакет с изследвания е на цена от 19лв., вместо стандартните 26лв. Той включва: кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Съкратеният пакет е намален на 12лв. от 16лв. и включва: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Родителите, които са взели талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

При постъпване в детско заведение за първи път се изисква също тест за сифилис (Васерман) на един от родителите. По време на кампанията през септември, цената на теста с отстъпката е 4 лв. вместо 6лв. Таксата за манипулация е 2лв.

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол. При подаване на пробите за изследванията се заплаща 2лв. такса транспортна среда.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка