Общински футболен клуб „Поморие” постигна изключителен успех като се наложи над гостите от „Пирин” Разлог с 5:2. Домакинската среща на стадион Поморие се игра тази събота като мач от 21-я кръг на първенството в “Б” професионална футболна група.

Резултатът за „Поморие” откри Ахмед Ахмедов, който в 32-та минута се възползва от центриране от корнер на капитана Любомир Божинов. Авансът бе удвоен в 44-та минута от Кирил Георгиев, а минутка по-късно Божинов отново центрира от фаул, топката премина през играчите в наказателното поле и влетя в мрежата на противника за 3:0.

Възпитаниците на старши треньора Малин Орачев продължиха да доминират и през втората част на играта, отбелязвайки още две попадения - в 50-та минута Михаел Орачев допринесе за 4:0, а след което и Деян Лозев реализира дебютния си гол за „Поморие”. До края на мача футболистите ни видимо започнаха да пестят сили и съперниците от „Пирин” успяха да направят пробив в 75-та и в 83-та минута.

Предстои двуседмична пауза в първенството, което ще бъде подновено на 02.04.2016 г. /събота/, когато отборът на ОФК „Поморие” ще гостува на тима на “Верея” в Стара Загора.