Румънският сборен отбор LDB Букурещ спечели второто издание на турнира по водна топка за ветерани „Александър Панговски – Шуната 2016”. Тимът от северната съседка записа пълен актив от победи, като в последния мач от международната надпревара победи домакините от КВС „Бургас” със 7:5.

На второ място със 7 т. се класира „All Stars” /Варна/, а трети с 5 т. е „София Мастърс”. В класирането следват „Локомотив Мастърс” /Русе/ с 4 т. и КВС „Бургас” с три точки. Единствената победа в турнира домакините постигнаха срещу бронзовия медалист „София Мастърс”, срещу когото се наложиха с 11:5.

Битката при жените ветерани спечели отборът на Варна, който победи състава от София със 7:2.

Купа „Александър Панговски - Шуната 2016” беше връчена на победителя LDB – Букурещ от кмета на Бургас Димитър Николов, който награди и подгласниците в турнира.

„Получи се силен турнир. Румънците трябваше да пристигнат с два отбора, но в последствие се включиха с един сборен тим, включващ най-добрите им ветерани. Четирима от тях са европейски шампиони от последната олимпиада,” коментира председателят на КВС „Бургас” Ангел Георгиев.

Възрастовата граница за участниците е най-малко 40-годишна възраст за мъжете, но като добри домакини „Бургас” позволи на румънците да играят с отбор, в който 70% от състезателите бяха между 30-35 г.

Второто издание на турнира по водна топка за ветерани, който се провежда в памет на дългогодишния състезател, треньор и бивш член на УС на СКВТ „Черноморец” Александър Панговски – Шуната, се проведе със съдействието на Община Бургас. Надпреварата е от календара на Българската федерация по водна топка и от спортния календар на общината. Мачовете се играха на басейна в комплекс „Меден рудник”.