„Бургас 2007” започва от днес участието си в плейофите от Националната волейболна лига при жените. Отборът, който завърши редовния сезон на шесто място, гостува от 18.00 часа на третия „Казанлък Волей”.
В четвъртфиналната серия се играе до две победи от три мача. След двубоя днес двата тима ще се изправят отново един срещу друг в бургаската зала „Младост” на 12 март /събота/ от 16.00 часа, а евентуалната трета среща ще се играе в Казанлък на 14 март. Отборът с по-предно класиране от редовния сезон се ползва с правото на домакинство повече.
По преценка на спортно-техническия щаб на „Бургас 2007” първия четвъртфинален плейоф ще пропуснат капитанката Диана Филипова, Виктория Викторова и Лора Илиева. Опитното трио получава почивка, за да събере свежи сили за сблъсъка в събота. Шанс за изява днес ще получат девойките от собствената школа.
„Бургас 2007” прави този сезон исторически дебют на местния женски волейбол в елита. В края на миналата седмица отборът постигна голям успех с класирането си за финалната четворка в турнира за Купата на България.