Областното първенство на Ученически игри 2015 / 2016 се проведе тази неделя в спортна зала „Младост” Бургас. За участие в този кръг се класираха и момичетата от СОУ “Иван Вазов” Поморие, заели челни позиции на провелия се по-рано общински турнир по хандбал.

Под ръководството на учителя Диян Тенев и треньори от “Обединен спортен клуб за учащи – Поморие 2012”, хандбалистките ни завоюваха две втори места във възрастови групи „Момичета 5-7 клас” и „Девойки 8-10 клас”. Достойно представяне на това първенство записа и момчешкия отбор с треньор Вержиния Богданова.

На 12 и 13.03.2016 г. младите спортисти от Поморие ще се включат и в областната надпревара по волейбол за „Юноши 11-12 клас” и тенис на маса за „Момичета 5-8 клас” и „Девойки и юноши 8-10 клас”.

Създаването на ученическите отбори в СОУ “Иван Вазов” Поморие е инициирано от желанието на децата да се занимават с организирани физически упражнения и спорт. А участието в училищните първенства допринася за цялостното развитие на децата, разкриването на техните индивидуални способности и дарования.