Пет отбора от детско-юношеската школа на „Нефтохимик“ заминаха на зимен лагер днес. Елитните юношески групи U19 и U15, с треньори Венелин Петков и Милен Христов, както и юношите младша и старша възраст, с треньор Тодор Койчев ще продължат подготовката си за пролетното първенство във Велинград. Там отборите ще изиграят и контролни срещи, които ще бъдат уговорени на място. Очаква се да направят проверки в приятелски двубои по между си, а в сряда /03.01/ отборът на U19 ще се срещне с тима на Ботев /Пловдив/.

На лагер с Елитната група до 19 години тръгнаха и най-новите попълнения на отбора. Това са вратарят Димитър Гочев и централният защитник Даниел Андреев. Бившият страж на „Черноморец“ Димитър Гочев избра да защитава зелената фланелка и започна подготовка със „шейховете“. Той направи дебютния си мач за Нефтохимик на 24.01, в контролната среща срещу „Свети Никола“. Даниел Андреев също е бивш футболист на „акулите“, но в последните 2 години се състезава за „Левски“. Бургазлията реши да се върне в родния си град и да продължи развитието си в отбора на „Нефтохимик“. Днес той вкара и първия си гол със зелената фланелка, в контролата срещу „Ураган“ /Бояджик/.

На лагер днес замина и отборът за деца, родени през 2004 година, с треньор Георги Терзиев. Младите надежди на клуба ще се подготвят в Приморско. Там те ще изиграят контролни срещи с отборите на „Приморско“, „Созопол“ и „Царево“.