Възлов мач за първата половина в класирането на националния шампионат предстои на волейболистките от „Бургас 2007”. Момичетата на старши треньора Ваня Соколова гостуват на „Раковски”. Мачът от 11-ия кръг е днес от 18.00 ч. в зала „Младост” в Димитровград. Домакините заемат 7-мо място в таблицата с 8 точки от 3 победи и 6 загуби, а гостенките са пети с 11 точки от 4 победи и 4 загуби. В шампионата участват 9 отбора.
„Нямаме кадрови проблеми. Всички 13 състезателки са здрави и се намират в оптимална форма. Амбицирани сме за победа, която ще увеличи шансовете ни за място в първата половина на крайното класиране. Наясно сме, че няма да ни бъде леко, тъй като зала „Младост” винаги се пълни с ентусиазирани привърженици на „Раковски”. Сигурен съм обаче, че ако нашите момичета разкрият възможностите си, ще се поздравим с така желаната победа”, коментира спортният директор на „Бургас 2007” Георги Делчев.
„Раковски” се ползва със статут на филиал на „Марица”, в който шампионките от Пловдив обиграват младите си дарования. Гостенките пък правят този сезон исторически дебют на бургаския женски волейбол в елита и успяха бързо да се адаптират в конкуренцията, за да заслужат похвали за представянето си.