Младите ватерполисти на "Черноморец" спечелиха сребърните медали в националния турнир по водна топка за деца, родени 2004 г. и по-малки. На покрития басейн "Д-р Любен Лазаров" във Варна бургаските състезатели завършиха без нито една загуба. Активът им от 11 точки след три победи и две равенства им отреди второто място, след като едно от ремитата беше срещу победителя в турнира "Комодор" /Вн/.

"Децата се представиха много добре в турнира. Не се пречупиха, въпреки сериозната домакинска подкрепа и се бориха до последно. Най-важното е, че в тези мачове се видя, че отборът е окомплектован и готов за спортно-състезателната година. Радва ме, че състезателите играят като колектив, в който отборният дух е водещ. Не блестим индивидуално с единици, защото състезателите са с равни възможности. Резервната ни скамейка е дълга и равностойна, което подсилва вътрешната конкуренция и е предпоставка за борба за всяко титулярно място", заяви треньорът на бургаския тим Светозар Владков.

"Гледаме към шампионското място в първенството при децата - резултат, който е напълно достижим, продължавайки да тренираме на най-добрата спортна база и с подкрепата на общината", допълни още той.

Третото място спечели отборът на "Славия", четвърти е "Черно море", следват КПС "Варна" и "Ботев" /Враца/.

Съставът на "Черноморец": А. Раднев, Я. Христов, Б. Георгиев, Г. Митев, Д. Димитров, Г. Исмаил, К. Калъчев, К. Узунов, В. Иванов, С. Димитрова, К. Алиибрям, К. Колев, Т. Грозлеков.

Класиране:

1. Комодор-Варна - 4 победи, 1 равен - 13 точки
2. Черноморец - Бургас - 3 победи и 2 равни - 11 точки
3. Славия - София - 2 победи, 1 равен, 2 загуби - 7 точки
4. Ч.Море 1948 - 2 победи, 1 равен, 2 загуби - 7 точки
5. КПС Варна - 1 победа, 1 равен, 3 загуби - 4 точки
6. Ботев - Враца - 5 загуби - 0 точки.