Капитанът на БК „Черноморец” Константин Коев е сред най-резултатните играчи в Националната баскетболна лига. В момента Коев е на второ място по точки в класацията на НБЛ, а миналата година два пъти бе обявяван за най-полезен играч (MVP). Той заслужи отличието през октомври за играта си в III кръг от редовното първенство при мъжете, както и през ноември след невероятното си представяне в VII кръг. Всъщност крилото на акулите е на първо място от българските състезатели в лигата, като преди него в класацията стои чужд играч.
„Последните 12 месеца бяха най-успешни за мен в професионален план. От пет години съм част от „Черноморец”, но за първа играя с капитанската лента”, каза 25-годишният Константин Коев. В кариерата си той се е състезавал за отборите „Рилски спортист”, „Дорстен” и известно време е трупал опит в САЩ и Германия.
Капитанът на акулите сподели, че положителната промяната в тима е видима. В последните 18 месеца клубът е финансово стабилен, а играчите усещат сигурност.
„Хубаво е, че ръководството на БК „Черноморец” дава път на млади и перспективни играчи, като им позволява да развият потенциала си. В другите отбори има доста чужденци и се залага по-малко на младите попълнения”, каза напитанът на БК „Черноморец”. Според него в следващите години тимът ще се развива с бързи темпове, като много от бъдещите играчи ще дойдат от школите на „Черноморец”.