Псориазисът е едно от заболяванията, които много хора все още възприемат като тема табу. Но какво представлява всъщност той и как ефективно да се справим с него?

Псориазисът е хронично кожно заболяване. То не е заразно и не се предава чрез ръкостискане или други телесни контакти, затова няма нужда да се притеснявате при комуникация с човек, страдащ от него. За съжаление това състояние се среща при хора от всички възрасти. По тялото се появяват неестетични червени петна, които започват да образуват люспи и след време се отделят от кожата. Наблюдават се и случаи на деформации на ставите с необратим характер. Той може да повлияе негативно върху начина на живот.

Само и единствено на 13.10.2022 г. ОН КЛИНИК филиал Бургас предлага преглед и лечение при д-р Марио Нешков, водещ специалист на ОН КЛИНИК София.

Лечението в ОН КЛИНИК се базира изцяло на натурални продукти и води до дълготрайни състояния на ремисия - отшумяване на признаците, омекотяване на кожата.

Как се провежда терапията? При нея се използват:

- екстракти от кал и соли от Мъртво море;

- растителни екстракти с антигъбично действие;

- растителни екстракти с антибактериално действие;

- противовъзпалителни натурални съставки.

Не съдържа:

  • кортикостероидни хормони;
  • имуносупресори.

Наблюденията върху лечението сочат премахване или съществено облекчаване на заболяването при 85% от пациентите. Осезаемо подобрение настъпва до около 2 седмици, а ремисиите продължават между 6-18 месеца.

Стресът може да отключи кожни проблеми. Ако забележите нещо необичайно, потърсете консултация с дерматолог

„Препоръчваме на пациентите, ако има нещо странно по тяхната кожа, независимо дали имат другите симптоми на заболяването, незабавно да потърсят дерматолог, защото това е най-добрият начин да бъде поставена една диагноза. Доказано е, че псориазисът се повлиява от стресови ситуации. Всяка една проява на стрес върху организма влошава проблемите с псориазис. Миенето на ръце с дезинфектанти, носенето на маски, ръкавици се отразява на хората с кожни проблеми. Не оставяйте заболяването на прогресира и да причини сериозни увреждания на тялото. Своевременното лечение ще елиминира неприятните симптоми”, според топ дерматологът на ОН КЛИНИК София – д-р Марио Нешков.


Час за преглед при специалиста можете да си запишете на тел. 0700 119 19

или +359 885 488 088

Запиши час онлайн тук: onclinic-bg.com/zapazi_chas