Четирима са пострадали при пътен инцидент по пътя Шумен - Карнобат – Бургас на 22 май, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Инцидентът е станал малко преди 22.30 часа, предава БНР. Водач на лек автомобил "Уаз" с шуменска регистрация при излизане на главния път близо до крайпътна бензиностанция не пропуснал движещия се по път с предимство водач на лек автомобил Опел "Вектра" с шуменска регистрация и се сблъскали.

След удара в МБАЛ- Шумен са откарани водачите на двата автомобила и пътниците в уазката. След преглед било установено, че водачът на опела 47-годишен жител на Смядово е с фрактура на ходилото на десен крак.

40-годишен пътник, жител на село Ивански, бил с порезна рана в областта на дясното око, 18-годишен жител на Ивански, също пътник бил с комоцио, друг пътник също 18-годишен жител на Ивански е с фрактура на седем ребра. Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол, наличие не е установено. Образувано е досъдебно производство.

При извършване на справка полицейските служители установили, че водачът на уазката нарушил наложената му от РЗИ карантина. Под карантина бил и брат му- 40-годишен жител на Ивански. Образувани са бързи производства. Случаите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура в Шумен.