60-годишен измамник отмъкнал към 3000 лв. от баби в Плевен, като ги мамил с влизане в еврозоната. Криминалисти от града са разкрили автора на измамите и кражбите, който се представял за служител на дирекция "Социално подпомагане" в Плевен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Едното му престъпление е в Плевен, където измамил 87-годишна жена с 1430 лева. Казал й, че от следващия понеделник България влиза в еврозоната, което налага спестяванията на хората да бъдат обменени в евро и трябва да попълни документи.

Възрастната жена поканила измамника в дома си и след като подписала различни бланки му дала спестяванията си в плик. След малко той върнал плика на потърпевшата и я посъветвал да обмени парите в пощата. Впоследствие жената разбрала, че вместо пари в плика имало хартиени изрезки.

При разследване на случая е открит извършителят - 60-годишен от Дреновец, Видинско. При претърсване в дома му са открити мобилни телефони, парични суми и дрехите, с които бил облечен по време на престъплението.

В хода на разследването е установено, че той е измамил по същата схема и 86-годишна жена от Кнежа като й прибрал 1420 лева спестявания.

Рецидивистът е в следствения арест в Плевен. Разследването продължава.